speciality-background dots image dots image

אאורטה בטנית

ניתוח אאורטה בטנית הוא הליך מורכב לטיפול במפרצת מסכנת חיים. חשוב להבין את הסיכונים והיתרונות לפני הטיפול.

נבחרת הרופאים - אאורטה בטנית

מחפשים משהו יותר ספציפי? חפשו תור לפי בעיה רפואית רופא מומלץ או התמחות

טיפולים נוספים

עורקי צווארעורקי רגלייםטיפול בעורקיםאאורטה עורקי רגלייםעורקי הבטן והרגלייםאאורטה בטניתמחלות וסקולריותכירורגיה אנדווסקולריתורידים עמוקים ושיטחייםמחלות כלי דםמחלות כלי דם פריפרייםמחלות לב ומחלות כלי הדםהיצרות עורק התרדמההעלמת ורידים ונימיםהעלמת כלי דםורידיםורידים בולטיםטיפול בורידים הטרשהטיפול בנימיםטיפול נימים ברדיוטיפול בנימים (קופרוז) בפניםנגעים וסקולריםנימים וורידיםניתוחי ורידיםניתוחי ורידים ברגלייםניתוחי כלי דםניתוחי קרוטיסניתוחים תחת שיקוףצינטור כלי דם בצווארצינתורי כלי דםשיטות להעלמת ורידיםכלי דם

הגדרת אאורטה בטנית

האאורטה הבטנית היא החלק התחתון של העורק הראשי בגוף, המוביל דם מהלב לאיברי הבטן ולרגליים. בעיות באאורטה הבטנית, כגון מפרצת, עלולות להיות מסכנות חיים ודורשות טיפול רפואי מיידי.

תסמינים

לרוב, מפרצת באאורטה הבטנית אינה מלווה בתסמינים עד שהיא מתפוצצת. במקרים נדירים, ייתכנו כאבי בטן או גב, דופק מורגש בבטן, או כאבים ברגליים. במקרה של התפוצצות, יופיעו כאב חד בבטן או בגב, סחרחורת, הזעה קרה ואובדן הכרה.

שיטות אבחון

אבחון מתבצע באמצעות בדיקות הדמיה כגון אולטרסאונד, CT או MRI. לעיתים, המפרצת מתגלה במקרה בבדיקות שגרתיות. חשוב לבצע בדיקות סקר לאנשים בסיכון גבוה, כמו מעשנים או אנשים עם היסטוריה משפחתית.

אפשרויות טיפול

הטיפול תלוי בגודל המפרצת ובמצבו הכללי של המטופל. אפשרויות הטיפול כוללות מעקב צמוד במקרה של מפרצות קטנות, ניתוח פתוח או תיקון אנדווסקולרי במקרה של מפרצות גדולות או מסוכנות. הניתוח הפתוח כולל החלפת החלק הפגוע של האאורטה בשתל מלאכותי, בעוד שהתיקון האנדווסקולרי מתבצע באמצעות צנתור והחדרת תומכן (סטנט) לתוך האאורטה.

הכנה לניתוח

ההכנה לניתוח כוללת בדיקות דם, צילומי חזה, ואק"ג. יש להפסיק עישון ולהימנע מאכילה ושתייה לפני הניתוח. הרופא יסביר את הסיכונים והיתרונות של הפרוצדורה ויענה על כל השאלות.

פרטי הניתוח

הניתוח מתבצע תחת הרדמה כללית. בניתוח פתוח, מבוצע חתך גדול בבטן או בצד הגוף. בתיקון אנדווסקולרי, מבוצעים חתכים קטנים במפשעה. משך הניתוח יכול לנוע בין שעתיים לשש שעות, תלוי בשיטה ובמורכבות המקרה.

סיכונים

סיכונים כוללים דימום, זיהום, פגיעה באיברים סמוכים, אי ספיקת כליות, ובעיות לב וריאות. בתיקון אנדווסקולרי, ישנו סיכון לדליפה סביב התומכן. חשוב לדון בכל הסיכונים עם הרופא המטפל.

טיפול לאחר הניתוח

לאחר הניתוח, המטופל יאושפז ביחידה לטיפול נמרץ למספר ימים. ההחלמה המלאה יכולה להימשך מספר שבועות עד חודשים. יש צורך במעקב קבוע לאחר הניתוח, כולל בדיקות הדמיה תקופתיות. חשוב להקפיד על אורח חיים בריא, כולל הפסקת עישון, תזונה נכונה ופעילות גופנית מתונה.

*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.