ניתוחים ארתרוסקופיים של הקרסול
Generated code
מהו ניתוח ארתרוסקופי של הקרסול?
ניתוח ארתרוסקופי של הקרסול הוא הליך זעיר פולשני המאפשר למנתח לבחון ולטפל בבעיות שונות בתוך מפרק הקרסול. במקום לבצע חתך גדול, המנתח משתמש במצלמה קטנה (ארתרוסקופ) ובמכשור עדין המוחדרים דרך חתכים קטנים בעור. הגישה הזעיר פולשנית מפחיתה את הכאב, מקצרת את זמן ההחלמה ומפחיתה את הסיכון לסיבוכים בהשוואה לניתוחים פתוחים.
מתי מבוצע ניתוח ארתרוסקופי של הקרסול?
ניתוח ארתרוסקופי של הקרסול מבוצע לטיפול במגוון רחב של מצבים הגורמים לכאב, נפיחות, נוקשות או הגבלה בתנועה של מפרק הקרסול. מצבים נפוצים כוללים:
- תסמונת צביטה (Impingement) קדמית או אחורית של הקרסול.
- הוצאת גופים חופשיים או עצמות עודפות במפרק.
- תיקון או הסרה של נזקים לסחוס (נגעים אוסטאוכונדרליים).
- דלקת של קרום המפרק (סינוביטיס).
- טיפול בחוסר יציבות של הקרסול (לרוב בשילוב עם תיקון רצועות).
- שטיפת המפרק במקרים של זיהום.
כיצד מתבצע הניתוח?
הניתוח מתבצע בדרך כלל בהרדמה כללית או אזורית (הרדמה ספינלית/אפידורלית). לאחר ההרדמה, המנתח מבצע 2-3 חתכים קטנים (באורך של כחצי סנטימטר) סביב מפרק הקרסול. דרך אחד החתכים מוחדר הארתרוסקופ, המכיל מצלמה זעירה ומקור אור, המשדר תמונה מוגדלת של תוך המפרק למסך. דרך החתכים האחרים מוחדרים מכשירים כירורגיים זעירים המאפשרים לבצע את התיקון הנדרש. במהלך הניתוח, נוזל מוזרם למפרק כדי לשפר את הראות ולשטוף את הרקמות. בסיום ההליך, המכשירים מוצאים והחתכים נסגרים בתפרים או בפלסטרים.
התאוששות לאחר הניתוח
ההתאוששות מניתוח ארתרוסקופי של הקרסול מהירה יחסית לניתוחים פתוחים. רוב המטופלים משתחררים הביתה באותו יום או למחרת. צפוי כאב קל ונפיחות באזור הניתוח, הניתנים לטיפול במשככי כאבים. ייתכן שיידרש שימוש בקביים או מגף הליכה למשך תקופה מסוימת כדי להפחית עומס על הקרסול המנותח. פיזיותרפיה היא חלק מהותי מתהליך ההחלמה, והיא תתחיל לרוב מספר ימים עד שבועות לאחר הניתוח. מטרת הפיזיותרפיה היא להחזיר את טווח התנועה, לחזק את השרירים ולשפר את היציבות של הקרסול.
סיכונים אפשריים
כמו בכל הליך כירורגי, גם לניתוח ארתרוסקופי של הקרסול קיימים סיכונים, אם כי הם נדירים יחסית. סיכונים אלה יכולים לכלול:
- זיהום במפרק או באזור החתכים.
- דימום או הצטברות נוזלים.
- פגיעה בעצבים או בכלי דם סמוכים, העלולה לגרום לחוסר תחושה או חולשה.
- קרישי דם ברגל.
- נוקשות או כאב מתמשכים בקרסול.
- תגובה אלרגית להרדמה.
חשוב לדון עם המנתח על כל הסיכונים והיתרונות הספציפיים למצבכם.
*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.